پایان نامه رابطه رهبری تحولی مدیران با نگرش سازمان به شاخص های سازمان یادگیرنده

پایان نامه رابطه رهبری تحولی مدیران با نگرش سازمان به شاخص های سازمان یادگیرنده پایان نامه رابطه رهبری تحولی مدیران با نگرش سازمان به شاخص های سازمان یادگیرنده

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 207 KB

تعداد صفحات : 110

بازدیدها : 403

برچسبها : رهبری تحولی مدیران ستادی سازمان یادگیرنده

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی وضعیت رهبری تحولی مدیران ستادی و رابطه آن با نگرش سازمان نسبت به شاخص های سازمان یادگیرنده در دانشگاه ها

بررسی وضعیت رهبری تحولی مدیران ستادی و رابطه آن با نگرش سازمان نسبت به شاخص های سازمان یاد گیرنده در دانشگاه های علمی کاربردی استان سمنان

چکیده

هدف این پژوهش، بررسی وضعیت رهبری تحولی مدیران ستادی دانشگاه های علمی کاربردی استان سمنان و رابطه آن با شاخص های سازمان یادگیرنده بود. سوال اصلی این تحقیق عبارت از این بود که آیا بین سبک رهبری تحولی مدیران ستادی و میزان انطباق با شاخص های سازمان یاد گیرنده رابطه ای وجود دارد؟ این پژوهش تحقیقی توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این مطالعه شامل کلیه کارکنان شاغل در دانشگاه های علمی کاربردی استان سمنان بود که بر اساس آخرین اطلاعات رسمی از این ادارات تعداد این کارکنان در سال تحصیلی 90-91 برابر با 55 نفر بود. حجم نمونه با جامعه برابر در نظر گرفته شد. در این پژوهش، برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه سازمان یاد گیرنده پیتر سنگه، با 31 سوال و پرسشنامه رهبری تحولی بس و اولیو، با 29 سوال استفاده شده است. برای بررسی اعتبار ابزار گردآوری داده ها، از روش اجرای آزمایشی بر روی یک نمونه تصادفی استفاده شد که پایایی این پرسشنامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه شد. نتایج این پژوهش نشان داد که رفتار مدیران ستادی دانشگاه های علمی کاربردی استان سمنان، به رفتارهای رهبری تحولی (نفوذ ایده آل، انگیزش روحی، ملاحظات فردی و تحریک ذهنی) نزدیک است و این سازمانها از نظر اعضای آن به سمت سازمان یادگیرنده گرایش دارند و بین سبک رهبری تحولی و سازمان یادگیرنده همبستگی معنی داری وجود دارد. از بین مولفه های رهبری تحولی، مولفه تحریک ذهنی در مقایسه با سایر مولفه ها سهم بیشتری را در پیش بینی سازمان یادگیرنده نشان داد. همچنین ترکیب خطی متغیرهای جنسیت، تحصیلات و سابقه کاری مدیر بر سبک رهبری تحولی تاثیرگذار بود اما بررسی مستقل هر کدام از این متغیرها نشان داد که آنها به طور مستقل بر رهبری تحولی و سازمان یادگیرنده تاثیرگذار نیستند.

واژگان کلیدی: مدیران ستادی، رهبری تحولی، سازمان یادگیرنده

تعاریف مفهومی و عملیاتی واژگان تحقیق

رهبران تحولی

این رهبران، ارزش های اساسی، اعتقادات و نگرش های پیروان را تغییر می دهند، به نحوی که آنان را به عملکرد بالاتر، ورای سطحی که به وسیله سازمان مشخص شده است، ترغیب می کنند. چنین رهبرانی، ویژگی های رفتاری نفوذ ایده آل (کاریزماتیک) انگیزش الهام بخش، تحریک ذهنی و ملاحظات فردی، که ابعاد مهم رهبری متحولی را معرفی می کند، از خود نشان می دهند.

تعریف عملیاتی: مدیرانی که از پرسشنامه رهبری تحولی حد نصاب لازم را کسب کنند به عنوان رهبری تحولی شناخته می شوند. که چهار شاخص رهبری تحولی (نفوذ ایده آل، انگیزش روحی، ملاحظات فردی و تحریک ذهنی) را می سنجد.

سازمان یادگیرنده

سازمانی است که در آن افراد در تمامی سطوح فردی و گروهی به صورت مداوم ظرفیت یادگیری خود را برای رسیدن به اهداف مود نظر افزایش می دهند. سازمان یاد گیرنده، سازمانی است که در آن افراد به طور مستمر در پی افزایش قابلیت های خود برای تحصیل نتایجی هستند که به واقع طالب آن هستند، جایی که الگوهای جدید تفکر پرورش می یابد و تمایلات گروهی محقق می شود و مجموعه ای است که در آن افراد پیوسته می آموزند که چگونه یاد بگیرند. این سازمان ها در بر دارنده شاخص هایی از جمله تسلط فردی، الگوهای ذهنی، ایجاد دورنمای مشترک، یادگیری تیمی و تفکر سیستمی می باشند.

تعریف عملیاتی: منظور از سازمان یاد گیرنده سازمانی با مولفه هایی است که پیتر سنگه (1990) برای آن بر شمرده است. این مولفه ها عبارتند از تسلط فردی، الگوهای ذهنی، ایجاد دورنمای مشترک، یادگیری تیمی و تفکر سیستمی. سازمانی که از نظر اعضای آن نمره ای بالاتر از حد وسط را کسب کند، به عنوان سازمانی که با شاخص های سازمان یادگیرنده مطابقت دارد، شناخته می شود.

مدیران ستادی

کارکنانی هستند که به افراد صف (معلمان)، در انجام وظایف آنان کمک می کنند و نقش پشتیبان و یاری گر را ایفا می کنند.

تعریف عملیاتی: کلیه افرادی که در استخدام دانشگاه های علمی - کاربردی سمنان قرار دارند و در زمان اجرای این تحقیق در یکی از سمت های مدیریتی مشغول به فعالیت می باشند.

فصل اول : مقدمه

مقدمه

بیان مسئله

ضرورت و اهمیت تحقیق

سوالات تحقیق

سوالات اصلی تحقیق

سوالات فرعی تحقیق

تعاریف مفهومی

تعاریف عملیاتی

فصل دوم: پیشینه تحقیق

مقدمه

تاریخچه رهبری

رهبری تحولی

شاخص های رهبری تحولی

نقش رهبری تحولی در سازمان های آموزشی

نظریه سازمان یاد گیرنده

تفاوت سازمان یاد گیرنده و یادگیری سازمانی

اصول سازمان یاد گیرنده

مشخصه های سازمان یاد گیرنده

ویژگی های سازمان یاد گیرنده

تفاوت سازمان های یادگیرنده با سازمان های سنتی

چگونه رهبران تحولی به یادگیری سازمانی و پیشبرد سازمان به سمت سازمان یادگیرنده کمک

می کنند

تحقیقات انجام شده

فصل سوم: روش تحقیق

روش تحقیق

جامعه آماری

حجم نمونه و روش نمونه گیری

ابزار اندازه گیری

روش بررسی اعتبار ابزار تحقیق

روش جمع آوری داده ها

روش تحلیل داده ها

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها

تجزیه و تحلیل سوالات اصلی

تجزیه و تحلیل سوالات فرعی

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری

مقدمه

بحث یافته ها

پیشنهاد به مدیران (پیشنهاد کاربردی)

پیشنهادات برای تحقیقات آینده (پیشنهادات پژوهشی)

محدودیت های تحقیق

منابع

پیوست

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید