دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 11 KB
تعداد صفحات : 26
بازدیدها : 206
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلمقاله مشهورترین و دیدنی ترین ابنیه و آثار تاریخی ایران بعد از اسلام
مسجد جامع عتیق شیراز :
اصل ساختمان این مسجد از ابنیه دوران صفاریان است كه به امر امراللیث صفاری در سال 281هـ.ق بنا شده از مسجد اصلی قسمت مهمی باقی نمانده است بانی خدای خانهی مسجد جامع شاه ابواسحاق اینجو در سال 752 هـ.ق است . سپس در زمان شاه عباس اول صفوی به سال 1034 هـ.ق و همچنان زمان بقیه شهریاران صفوی تعمیر و مرمت شده است . شبستان جنوبی مسجد هم از بناهای قدیمی می باشد . كتیبهی سنگی خدای خانه از نمونه های ارزنده هنری به شمار می رود . این كتیبه به خط یحیی الجمالی السوفی خطاط معروف زمان شاه ابواسحاق و حاوی جملاتی در شأن قرآن كریم است . این مسجد دارای دو سردر شرقی و غربی است . در مجاورت سردر شمالی مسجد و جلوی خان آن مسجد قدیمی دیگری به نام طبالیان وجود دارد كه از نظر معماری و هنری چندان قابل توجه نمی باشد . این مسجد قدیمی ترین اثر تاریخی دوران اسلامی شهر شیراز است .
بازار اصفهان : این بازار از بناهای زمان شاه عباس اول صفوی است كه در شمال میدان نقش جهان در فاصله سالهای 1011 تا 1029 هـ.ق ساخته شده است . در سردر بازار شاهی علاوه بر كاشیكاری زیبا نقاشی های بسیار عالی نیز به چشم می خورد كه بخشی از آن شامل تصاویر جنگ شاه عباس با ازبكان و مجالس بزم شاهی است .
شهر تبریز : این شهر دارای یكی از زیباترین و بزرگترین مجموعه بازارهای ایران است سبك معماری ، كثرت سراها و تیمچه ها و وجود تعدادی مدرسه و مسجد نیز به این مجموعه اهمیت و امتیازی خاص بخشیده است . اكثر مورخان و جهانگردان كه از اواخر قرن چهارم هجری تا عهد قاجار از تبریز دیدن كرده اند دربارهی بازار تبریز مطالب مهم و ارزنده ای ارائه داده اند .
بازار ارومیه :
قدمت بازار ارومیه به دورهی زندیه و قاجاریه می رسد . این بازار یكی از بازارهای دیدنی است كه در خیابان امام واقع شده است و مجموعه ای از راسته بازارهای عطارها ، زرگرها ، بزازها ، مسگران ، كفاشان ، نمدمالان ، رنگرزها ، حلبی سازها و چاقوسازان می باشد .
خرید و دانلود آنی فایل